Ratkaisut

Linnut ja tupakantumpit

Nyt tiedät, että tupakantumppeja ei pidä heittää muualle kuin roskakoriin. Mutta miten on mahdollista siivota miljoonat jo ympäristöön päätyneet tupakantumpit? Ranskalainen teemapuisto keksi erittäin luovan ratkaisun ongelmaan.

Ihmiset eivät ole järin hyviä tupakantumppien keräämisessä. Sen huomaa vilkaisemalla ympärilleen kadulla, rannalla tai luonnossa. Tupakantumppeja on kaikkialla. Kun ranskalainen teemapuisto Puy de Fou halusi päästä eroon roskista, he käyttivät luovuutta löytääkseen täydelliset työntekijät tehtävään.

Puisto palkkasi kuusi varista uuteen siivoustiimiinsä! Kyllä, luit oikein: variksia.

Linnut on koulutettu poimimaan tupakantumppeja ja muita asiakkaiden puistoon heittämiä roskia sekä hävittämään ne asianmukaisesti. Palkkakuitin sijaan varikset palkitaan pienellä herkulla aina, kun ne keräävät roskan.

Linnut ovat nimeltään Boubou, Bamboo, Bill, Black, Bricole ja Baco ja ne ovat työskennelleet teemapuistossa vuodesta 2018. Linnut on kouluttanut Christophe Gaborit, joka toimii puistossa haukkojen kasvattajana. Kouluttaessaan lintuja esiintymään puiston asiakkaille hän keksi ajatuksen variksista taistelussa roskia vastaan.

Roskia keräävillä linnuilla on myös toinen tehtävä: vaikuttaa vierailijoiden asenteisiin roskaamista kohtaan. Tiimin “jalkautumisesta” lähtien hanke on ollut suuri menestys.

Vaikka varisten käyttö toimii ranskalaisessa teemapuistossa, olisi niiden käyttö kaikkien tupakantumppien keräämisessä melkoinen tehtävä. Siksi onkin parempi, että opimme keräämään tupakantumppimme itse. Tai mikä vielä parempaa, olemaan heittämättä niitä alun perinkään.

Ota tämä ystävällisenä muistutuksena – jos lintu osaa tumpata oikein, sinäkin pystyt siihen!